Business consultancy

Scherpe focus op groei, winst en stabiliteit

Als ondernemer ben je toe aan nieuwe focus voor je bedrijf. Die behoefte komt vaak voort uit verlies van de huidige focus. Dat kan ontstaan door het wegvallen van een persoon in werk- of privésfeer (overlijden, ziekte, scheiding, uittreding), of door verlies van cruciale medewerkers, een pand, een afzetmarkt, inkoopkracht, of een toeleverancier. Wat jouw situatie ook is: de succesvolle verbinding in je bedrijf is doorbroken en er staat veel op het spel.

Business consultancy voor MKB-ondernemers

De behoefte aan nieuwe focus brengt een nieuwe wens voort. Als MKB-ondernemer wil je bijvoorbeeld je bedrijf laten groeien, maar je weet niet precies hoe. Of je wilt een ander bedrijf aankopen, overweegt een management buy-in (MBI) of management buy-out (MBO). Mogelijk ben je van plan je bedrijf te verkopen. Je kunt te maken hebben met groeipijnen of een vertrekkende CEO. Het kan ook zijn dat je in zwaar weer terecht bent gekomen door onvoorziene omstandigheden, en de afdeling Bijzonder Beheer zich heeft gemeld.

Je belangrijkste vraag is: hoe pak je dit aan, op alle personeelslagen, en hoe ga je de continuïteit van je bedrijf waarborgen?

Business consultancy voor familiebedrijven

Ben je ondernemer in een familiebedrijf? Dan spelen er nog extra bedrijfsbelangen mee, zoals de verdeling van het eigendom, zeggenschap en de emotionele verbintenis van andere familieleden. Vragen die kunnen spelen zijn: hoe draag ik mijn bedrijf goed over aan de opvolger? Of meerdere opvolgers? Wat wordt de impact van de overdracht naar de volgende generatie? Wat is al vastgelegd (familiestatuut) en wat ontbreekt (familieberaad)? Bij familiebedrijven is het bestuur vaak complexer door meerdere belangen. De stakeholders, waaronder familieleden,hebben vaak meerdere rollen en posities binnen het bedrijf, maar ook daar buiten.

Foto Will-Jan van Cranenbroek - Eigenaar directeur Bergheide - business consultant businesscoach business mediator - Limburg

Over Bergheide

Will-Jan van Cranenbroek, eigenaar Bergheide

Als bedrijfsadviseur, consultant en business coach help ik je graag om je MKB- of familiebedrijf weer financieel gezond en stabiel te maken dan wel te houden. Waar een accountant vooral naar de cijfers en historie kijkt, kijk ik met jou naar vandaag, morgen, volgende week en de verdere toekomst. Ik werk toe naar zoveel mogelijk winstmaximalisatie en let op alle belangen. Ik houd van onderhandelen, maar altijd met behoud van de relaties.

Door mijn 40 jaar brede ervaring op gebied van bedrijfsvoering, HR, financiën, sales en marketing, ken ik je uitdagingen en weet ik dat het belangrijk is om de aandacht en focus te richten op dat wat er echt toe doet voor jou en je onderneming. Klanten omschrijven mij als analytisch, strategisch en empathisch. Ik breng structuur en focus aan in je onderneming, zodat je weet welke keuzes je te maken hebt. Daarnaast let ik op de menselijke kant. Ik zet jou als ondernemer en alle medewerkers in hun kracht. Dat komt alle facetten van je bedrijf ten goede.

Praktische informatie

Hebben we na een eerste kennismaking een wederzijdse klik, dan vind ik het allereerst van belang om in gesprek te gaan met meerdere medewerkers uit je bedrijf. Alle kennis en kunde zit tenslotte in het bedrijf en in de medewerkers zelf.

Onderzoek en plan van aanpak

Daarna onderzoek ik hoe de processen verlopen en waar de valkuilen zitten, om te ontdekken waar zaken eventueel efficiënter kunnen worden uitgevoerd of ingericht. Denk aan de in- en verkoopprocessen, berekeningen van kostprijs en verkoopprijs, sales- en marketingplannen en eventueel de productieprocessen. 

Ik kom met een praktisch plan van aanpak, dat we samen uitvoeren. Hierbij benut ik de kwaliteiten van alle medewerkers, zodat verbeteringen intern gedragen worden en iedereen zich bewust wordt van zijn of haar verantwoordelijkheid binnen de organisatie. Daardoor groeit de kwaliteit en het rendement van je bedrijf.

Coaching van ondernemer en medewerkers

Ook na een eerste samenwerking blijf ik vaak verbonden aan het bedrijf en de ondernemer als klankbord en sparringpartner. En hoe mooi is het om samen de successen te vieren. Mij wordt vaak gevraagd om een signalerende functie en helikopterview te behouden, zodat je als ondernemer niet terugvalt in oude patronen.

Dit zeggen andere ondernemers

‘Meerwaarde voor hoger bestuur en directie’

“Will-Jan heeft inlevingsvermogen en de competenties om personen een gevoel van erkenning en empathie te laten ervaren. Dat in combinatie met gedegen vakkennis op financieel gebied, maken hem een generalist die mijn inziens op hoger bestuur en directieniveau zijn meerwaarde zeker tot uitdrukking zal brengen.” – Johan Heijnen, DGA Biqui Holding
 

‘Vakkundig, strategisch en empathisch’

“Vakkundig en blanco gaat hij te werk, richt zich op feiten, maar heeft wel empathisch vermogen. Hij geeft werknemers de kans hun mening te geven zonder te oordelen. Koppelt rechtvaardig en helder zijn bevindingen terug naar de directie.” – Edward van den Borne, DGA Replay Profs in Playgrounds

Neem contact op

Ben je op zoek naar een financieel gezonder en stabieler bedrijf? Ik help je graag naar winstmaximalisatie en groei: als ondernemer en als mens. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.